De regering Michel speelt commedia dell’arte

Het voorbije weekend zat de regering Michel samen voor een ‘superministerraad’. Volgens de premier was dit meer dan show, maar volgens mij was het toch maar improvisatietheater van bedenkelijke kwaliteit.

De aankondigingspolitiek van deze regering is intussen legendarisch. Ook nu weer stelde die een aantal maatregelen voor – vooral op het vlak van justitie en veiligheid – waarvan we nog moeten zien wat er uiteindelijk van komt en met welk geld ze zullen gerealiseerd worden. Nog groter is de vraag of de burger ermee gebaat zal zijn.

De ‘beslissingen’ van het voorbije weekend zullen alleszins het tekort aan opvang voor kinderen tijdens de vakantieperiodes niet oplossen. Ook de facturen voor gezinnen en alleenstaanden zullen niet lager uitvallen. Bijkomende jobs zitten er ook niet aan te komen en de cijfers van het begrotingstekort zullen er ook deze keer niet positiever uitzien.

Oh ja, er komt een minimale dienstverlening bij de NMBS. Dat is tenminste wat we lezen in de pers. Personeelsleden moeten 4 dagen op voorhand verwittigen of ze zullen staken. Dus 4 dagen voor een staking stopt het overleg! Je kan je dan toch afvragen wat de bedoeling is van deze regering. Of toch: de verantwoordelijkheid van zich afschuiven en de vakbonden de schuld van alles geven. Ook dat is dus niet veranderd.

Inderdaad premier Michel, je superministerraad was geen show. Wel een slechte soap.

Chris Reniers - voorzitter - 15 mei 2017


< terug