Regering goed bezig?

De Belg verliest als enige Europeaan zijn koopkracht. Met andere woorden: de werknemers konden vorig jaar minder kopen met hun loon. Ondanks alle goednieuwshows van de regering en van de Minister van Financiën Johan Van Overtveld is België wel degelijk de slechtste leerling van de klas.

Jij en ik hebben op alles en nog wat moeten besparen. Ook zagen we veel van onze facturen (bv. crèches, scholen en zorg) alsmaar duurder worden. Tegelijk worden de openbare diensten en sociale zekerheid verder ontmanteld en de dienstverleing afgebouwd. Als het zo verder gaat zullen gezondheid en zorg enkel nog een voorrecht van de rijken zijn …

Al onze inspanningen lonen dus niet – toch niet indien je werknemer, gepensioneerde of ziek bent … Wie er wel beter van wordt? De investeerders en de aandeelhouders: nog nooit werden zoveel dividenden uitbetaald. Dus, zoals verwacht, geld uit de zakken van de werknemers verdwijnt in de pocket van wie al veel geld had. De regering noemt dit dan ‘een geslaagde taxshift’ – mission accomplished.

Chris Reniers - voorzitter - 14 maart 2017


< terug