Wist je dat… minister Homans als enige armoede sterk ziet dalen?

In de ‘7de dag’ mocht Liesbeth Homans hoeraberichten verkondigen over haar armoedebeleid. Zonder enige blos op de wangen haalt ze cijfers aan gebaseerd op inkomens uit 2014. Wanneer werd Homans ook al weer bevoegd? Waar is trouwens de fact checker wanneer je hem nodig hebt?

Haar eigen administratie zegt dat “er geen sprake is van een statistiek significante daling”. Ook armoede-experts reageren heel negatief en sommigen noemen de beweringen van de minister zelfs “baarlijke nonsens”. De cijfers van Kind en Gezin stellen trouwens dat in 2015 twaalf procent van de zeer jonge kinderen in Vlaanderen opgroeien in kansarmoede. Een stijging ten opzichte van de twee voorgaande jaren.

Maar minister Homans maakt zich geen zorgen, want “we hebben nog tijd, we zijn nog maar halverwege de legislatuur”. Of hoe de minister op haar beurt, na Maggie De Block, een goednieuwsshow mocht verkondigen…

Het moet zijn dat ze beginnen te voelen dat de burger hun beleid zwaar in vraagt stelt en er de effecten van aan den lijve ondervindt. Velen voelen overigens maar al te goed dat het einde van de maand halen geen sinecure is. In de scholen en crèches ziet het personeel de effecten van armoede: geen brooddoos, enkel brood met confituur, geen warme winterkledij…

Minister Homans, volgens uw vele interviews bent u een ervaringsdeskundige als het op armoede aankomt. Kom dus uit uw ivoren toren en doe er wat aan!
 

Chris Reniers - voorzitter - 06 februari 2017


< terug